mandag 25. august 2008

LATTER FORLENGER LIVET

Ved en amerikansk undersøkelse ble det vist at optimisten lever omtrent 20 % lengre enn pessimisten. Det er bevist at latter lindrer både vår mentale og fysiske helse. Stress er skadelig for for immunforsvaret, men at det er helsebringende å se fram til noe du synes er morsomt eller positivt.

Kroppen din produserer hormonet endorfiner når du ler. Endorfiner får deg til å føle mer velvære, demper stress og reduserer smerte. Når du ler blir lungende dine fylt med oksygen, og latter hjelper til å sette fart i blodomløpet, fordøyelsen, musklene og hjernen. Når du er ferdig med å le slapper musklene dine av og blodtrykket ditt synker - og du hviler da både psykisk og fysisk.

Latter smitter lett over på andre mennesker som er rundt deg. Det at du ler gjør at stemingen blir med munter, og du vil selv føle at du blir i bedre humør av det. Det sier også at latter øker selvtillit hos oss mennesker - så le til du gråter.

Er du en personen som tenker negativt omtrent hele døgent? Det finnes metoder til å få deg til å ha en mer positivt tankegang, og være mer glad og fornøyd. Det hjelper hvis du prøver å se på det komiske som skjer i tilværelsen, og at du prøver å bruke de anledninger som dukker opp - da vil du automatisk føle deg mer morsom og positiv. I alle fall litt. Og det er også da en stor sjanse til at de rundt deg oppfatter deg som en morsom person, og det vil hjelpe deg å få litt mer glede her i livet.

Tips til litt humor og positivitet i hverdagen:
- Ser du glad ut, så blir du glad
- Hvis du smiler til andre, så smiler de tilbake
- Se på en morsom film
- Vær sammen med glade/morsomme mennesker
- Prøv å legg all negativ tenking til side, og tenk positivt

Har du noen tips, kanskje?








6 kommentarer:

Richel sa...

that picture captures the genuine joy perfectly.

Melissa sa...

Vær sammen med gry.. Da blir man glad:D

Karoline sa...

Jeg har bare EN ting å si:
Smiler du når ingen er tilstede er du lykkelig!

Camilla Didriksen sa...

Så utrolig søtt bilde :) Jeg ler og smiler hele tiden, så det er jo bra visst.

karoline sa...

søtt bilde : )latter forlenger livet , og gir deg magemuskler ; D

Charl8e sa...

Å le det er så herlig! ;)
Fin blogg!